Täyden kympin Sivuteollisuus

kohti muutosten vuotta 2017

Jo 10-vuotias pikselirakkaustarina

Oli vuosi 1995. Tuolloin 25-vuotias Jari Ratinen selasi internetiä kerrostalokaksiossaan Tampereen Hervannassa ja koki palavaa halua tuottaa tyylikkäämpää materiaalia verkkoon kotisivujen, valokuvien ja grafiikan kautta. Sen aikaiset nettisivut eivät vakuuttaneet. Jotain puuttui. Jo äidinmaidosta peritty yrittäjäluonne ja periksiantamattomuus nousivat loistoonsa, kun Jari päätti kehittää koodaus-, valokuvaus- ja printtituotantotaitonsa työllistävälle tasolle. Alkoi pikselirakkaustarina, jonka hedelmänä syksyllä 2006 syntyi Sivuteollisuus – yritys, joka on tarjonnut digitaalisen ja painetun median palveluita jo täydet kymmenen vuotta.

Mutta mitä kymmenen vuoden aikana on tapahtunut ja, ennen kaikkea, mitä on luvassa vuonna 2017? Annetaan Jarin kertoa.

#

Kovalla työllä tuloksia

– Halusin perustaa verkko-, valokuvaus- ja painotuotantotarpeissa aidosti palvelevan yrityksen, jonka asiakkaat voivat suositella yritystä lämpimästi myös muille. Ensimmäiset asiakkaani hankin kiertämällä ja myymällä osaamistani aktiivisesti. Toki ne ensimmäiset projektit tuli revittyä niin sanotusti omista niskanahoista, mutta pian asiakkaat tilasivat minulta muutakin, ja puskaradio alkoi myyntityön ohella tuottaa tulosta. Pian töitä oli riittävästi yhdelle miehelle, ja hiukan myöhemmin niin paljon, että tarvitsin toisen tuottajan yhteistyökumppaniksi (ennen omia rekrytointejani). Staattiset HTML-sivut alkoivat vaihtua älylaitteiden lisääntyessä responsiivisiin kotisivuihin, ja käyttöön tuli erinomaiseksi todettu Concrete5-julkaisujärjestelmä.

Ensimmäiset rekrytoinnit: web developer ja copywriter

– Sivuteollisuus on tarjonnut vuosien saatossa harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille. Loppuvuosi 2014 toi tullessaan uuden harjoittelijan, Tommin, joka vakuutti minut koodaustaidoillaan (kuten myös muulla osaamisellaan) niin vikkelästi, että kokopäiväinen työpaikka irtosi jo kesken harjoittelujakson. Tätä poikaa ei kannattanut päästää käsistään. Tammikuussa 2015 olin palkannut ensimmäisen työntekijäni, web developerin.

– Lisää apuvoimia kuitenkin kaivattiin. Asiakkaitamme alkoi kiinnostaa kotisivujen sisältö ja sen merkitys hakukonenäkyvyydelle. Sisällöntuotantoon valjastettiin tammikuussa 2016 suomen kielen taituri Tuire, joka otti nopeasti haltuunsa myös Concrete5:n ja printtituotannon. Samalla pääsin itse tehokkaampaan myyntityöhön.

Asiakaslähtöisyys, hyvä yhteishenki ja ammattitaito

– Asiakastyytyväisyys on yhä tänäkin päivänä ykkösprioriteettimme. Haluamme palvella asiakkaitamme joustavasti ja nopeasti laatua unohtamatta, minkä mahdollistaa muun muassa mainiosti yhteen nivoutunut ja ammattitaitoinen työyhteisömme. Meillä on töissä mukavaa, ja se näkyy myös työmme jäljessä.

– Nykyisin meillä on asiakkaita useilta eri aloilta. Monet asiakkaamme ovat olleet mukanamme aina Sivuteollisuuden perustamisajoilta lähtien. Vakiintunut asiakaskuntamme tuottaa hyvin töitä, mutta toki otamme aina ilolla vastaan uusiakin asiakkaita. Myös hyvä maineemme tuo lisää töitä.

Responsiiviset verkkosivut, hosting ja sisällöntuotanto keskiössä

– Elämme älylaitteiden kultakautta, jolle ei näy loppua. Onkin luontevaa, että painopisteenämme ovat tällä hetkellä etenkin responsiiviset kotisivut, niiden ylläpito (hosting) ja sisällöntuotanto. Olemme myös panostaneet sovelluskehitykseen.

– Verkkotuotannon lisäksi tarvitaan kuitenkin aina myös printtimainontaa. Yritysten ei sovi unohtaa esimerkiksi käyntikorttien, esitteiden ja roll-upien merkitystä – sitä paitsi niistäkin on helppo ohjata asiakas verkkosivuille.

Merkittäviä muutoksia vuonna 2017

– Alkava vuosi on Suomi 100 -juhlavuosi, ja se on ilotulitusten pauketta myös Sivuteollisuudelle. Vuonna 2017 toimintamme tulee tehostumaan ja laajenemaan ennennäkemättömällä tavalla. Valitettavasti en voi paljastaa vielä tässä vaiheessa enempää, mutta tiedotamme kyllä asiasta myöhemmin tarkemmin. Tiedossa on kuitenkin jotain ehdottomasti asiakkaitamme kiinnostavaa! Pysykää kuulolla!

– Mutta hei, sen voin kertoa, että vuonna 2017 HTTPS on ajankohtaisempi kuin koskaan aiemmin, sillä esimerkiksi maailman suosituin Google Chrome -selain alkaa edellyttää sitä kotisivuilta. Lue lisää HTTPS:stä blogikirjoituksestamme »

Hyvää uutta vuotta!

– Mahtavaa uutta vuotta kaikille nykyisille ja uusille asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja muille sidosryhmillemme! Kannattaa ehdottomasti viimeistään tässä vaiheessa alkaa seurata meitä myös sosiaalisessa mediassa (Facebook, LinkedIn ja Instagram), niin viestintämme tavoittaa vieläkin varmemmin.

#

Jari Ratinen
myynti, projektit

040 545 4471
myynti@sivuteollisuus.fi


Tutustu myös muihin blogikirjoituksiimme »